martes, 25 de marzo de 2014

Conferències de la Núria Salán a 4t d'ESO i a 1r de Batxillerat






També dins el marc de les activitats que commemoren el 8 de març, des de la Biblioteca vàrem convidar la Núria Salán perquè vingués a parlar-nos sobre la seva experiència vital i professional, de com es poden trencar els estereotips i de com cal aplicar sempre una visió de gènere per arribar a la igualtat.

Tal i com vàrem dir en la presentació, la Núria Salán és doctora en Ciències Químiques, després del seu pas per un Institut públic com el nostre, com ella ens insistia. Actualment es dedica a la recerca i a la docència en el Departament de la Ciència dels Materials i l'Enginyeria Metal·lúrgica de l'UPC. Des del juny de 2011, també és la Coordinadora del Programa de Gènere d'aquesta universitat.

Un fet que ens va sorprendre és que va ser coach de karate. Però potser no ens hauria de sorprendre tant si, com deia ella, en Mourinho és entrenador de futbol...

Dins la seva vessant literària, el 2011 va guanyar el primer Premi de Relats Breus per a Dones de Sant Joan Despí amb El curs de gestió de l'estrès i, el 2013, el va tornar a guanyar amb El Sabàtic, dos textos que vareu poder llegir en les sessions prèvies de tutoria i/o PLEC. La seva novel·la Quedem divendres?, que ella definia com a novel·la rosa, va ser al número 1 en la llista de les novetats més venudes de Kindle Amazon en català. Traduïda al castellà i a l'anglès, la Núria ens va regalar dos exemplars per a la nostra biblioteca. Moltes gràcies, Núria!



Per als estudiants de 1r i 2n de Batxillerat, recordar-vos que la Núria serà a les portes obertes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) el proper 10 de maig a partir de les 10h. Podeu aprofitar per anar-hi. Si no, ja sabeu que li podeu enviar les vostres consultes a nuria.salan@upc.edu.




Finalment, us deixem un enllaç al web on ella va comprar el seu bolígraf i llibreta livescribe.


No hay comentarios:

Publicar un comentario