martes, 25 de marzo de 2014

Amb ulleres liles

"- ... se m'acut que podries fer un diari feminista.
 - ¿Un què?- la miro com si s'hagués tornat boja.
 - Sí, dona. Podries escriure-hi tot el que veiessis al teu voltant que sigui masclista, és a dir, qualsevol situació o actitud de la vida pública o privada en què les dones són considerades éssers inferiors als homes.
 - ¿I què hi té a veure el color lila amb això?
 - El lila és el símbol del feminisme, de les persones que lluiten per aconseguir que les dones tinguin els mateixos drets que els home.
 - Ai, àvia! ¿Vols dir que no estàs una mica gagà? Si fa temps que les dones han aconseguit que se'ls reconegui la igualtat amb els homes...
 - ¿De debò creus que el masclisme està superat?
Veient l'expressió de la seva cara, no n'estic segura, però faig que sí amb el cap, perquè em sembla que ja no em puc fer enrere.
 - Aha! -crida l'àvia, amb veu triomfal-. Això és el que tu et penses, però no i no. És veritat que, des d'un punt de vista legal, s'ha aconseguit la igualtat, però els costums continuen sent masclistes. És més fàcil canviar les lleis que no pas la mentalitat de la gent.
 L'àvia se'm queda mirant. Després, branda el cap:
 - Ja m'adono que no em creus del tot. Potser et passa com a tantes i tantes persones que no s'adonen de les desigualtats d'ara perquè són molt més subtils, menys visibles, que vint anys enrere. Fes-me un favor: obre bé els ulls, mira si al teu voltant no hi ha desigualtats en el tracte cap a les dones i rumia't la possibilitat d'escriure un diari lila de la Carlota. "

                                                            Gemma Liena           El diari lila de la Carlota


                                                                    
 Després de totes les activitats que hem anat fent a tots els nivells durant aquest mes de març de les dones, des de la biblioteca us fem el mateix repte que l'àvia de la Carlota:
 Obriu bé els ulls, mireu si al vostre voltant no hi ha desigualtats en el tracte cap a les dones i rumieu-vos la possibilitat d'escriure un comentari o un post en aquest blog.

Posem-nos les ulleres liles!


No hay comentarios:

Publicar un comentario