lunes, 27 de abril de 2015

Després de treballar Macbeth a 3r d'ESO

A Pla de lectura de 3r d'ESO hem treballat l'obra de Macbeth.

La primera aproximació va ser un cerca sobre la biografia de William Skakespeare des dels nostres telèfons mòbils.


William Shakespeare (Stratford-upon-Avon23 d'abril de 1564 - 23 d'abril de 1616 del calendari julià; 3 de maig de 1616 del calendari gregoriàfou un dramaturgpoeta i actor anglès, considerat un dels més grans de la literatura universal.
També vam recordar les obres teatrals que ens sonaven d'aquest gran autor anglès. 

La majoria sabien que ha escrit Romeo i julieta, alguns recordàven la frase de Hamlet "to be or no to be, tha is the question."

No fa gaire, s'ha representat a Barcelona El rei Lear .

Tot seguit vam cercar l'argument de Macbeth, ens vam centrar en els personatges de les 3 bruixes.

Vam veure l'inici de la pel.lícula de Macbeth de l'Orson Welles:
 Vam llegir l'inici de l'acte IV , el moment previ a la trobada de Macbeth amb les tres bruixes. Aquestes tres estan preparant una pòcima malèfica.  Vam centrar-nos en el ritme aconseguit en la repetició dels sons en anglès:
"Double, double, toil and trouble;
Fire burn, and cauldron bubble."
Amb la versió en castellà, ens vam fixar en els ingredients de la pòcima:Després vam llegir la versió catalana d'en Miquel Desclot del mateix fragment. Fixant-nos en el ritme i la rima.

I vam comparar el text i el còmic. Com es dibuixen les bruixes? Com ens imaginàvem les bruixes? Què hi fan? Apareix la pòcima?

Vam acabar el treball parlant sobre què representen les bruixes de Macbeth: la maldat. Què ens empeny a fer accions dolentes? Reflexionant sobre la maldat.No hay comentarios:

Publicar un comentario