miércoles, 18 de febrero de 2015

Opinions al voltant de l'exposició de Mafalda

El passat mes de desembre vam gaudir de l'exposició "Mafalda, 50 aniversario" al vestíbul de l'Institut.

Aquestes són algunes de les opinions i reaccions d'alumnes de 4t d'ESO sobre aquesta exposició organitzada dins el marc de la 30a Mostra del Còmic de Cornellà.


EL PERSONATGE PREFERIT


MILLOR VINYETAHe escollit aquesta vinyeta (tira de vinyetes), perquè crec que representa molt bé les idees de Mafalda, és a dir, reflecteix la seva preocupació per la societat i les seves aspiracions d'aconseguir un món millor, tot i que només tingui 5 o 6 anys. A més, crec que la frase que diu: "Si uno no se apura a cambiar el mundo, después es el mundo el que cambia a uno", reforça encara més aquestes aspiracions. (ISMAIL AMGHAR) 


Unes de les meves vinyetes preferides ha sigut aquesta, perquè m’he sentit molt identificada, com que tinc amigues des de fa molts anys i moltes vegades vaig a casa seva, doncs les seves mares són com la meva mare. (ELISABET VIRALTA)Aquesta vinyeta que he escollit, la he escollit per que m’ha fet gràcia. La vinyeta va sobre que porten el diari i Mafalda es posa a donar-li amb la sabata i al acabar li porta al seu pare el diari tot dient-li que si el vol llegir que aprofiti ara que estan les noticies mes atontades. Jo crec que Mafalda ha fet això per que normalment al diari surten noticies series i Mafalda haurà cregut que fent això les noticies no serien tan series. (MYRIAM CALLE)


C:\Users\usuari\Downloads\20141215_135113-1.jpg

En veure les vinyetes de Mafalda, em van agradar moltes però finalment vaig decidir escollir aquesta de l’any 1971. Vaig escollir aquesta perquè estic totalment d’acord amb el que explica en aquesta vinyeta. On Mafalda  pregunta si la platja pertany a la pàtria i la seva mare li contesta que si llavors diu que hi ha moltes persones que creuen que només hem de mantenir net el passat històric i coses relacionades amb ella. 
Tant la platja, la muntanya... pertanyen a la pàtria llavors també l’hauríem de mantenir neta ja que a més de pertànyer a la pàtria, si la embrutem  ens perjudica al medi ambient i al essers humans. (YASMINA AMGHAR)

Mi tira cómica favorita es la adjuntada,  ya que el amigo de Mafalda le dice a esta que ha visto a muchos hombres mirar fijamente a una mujer, y que el, al no entender el porqué, se posó delante de ella para observar, y así descubrir el porqué de la reacción de los hombres. Pero que no obtuvo respuesta, simplemente se aburrió.  Me gusta mucho esta tira cómica ya que se puede percibir la inocencia del niño al no entender que, posiblemente aquella mujer sería muy bonita o llamaría mucho la atención por alguna cualidad física. (ANA GÁZQUEZ)Aquesta és la vinyeta que més m'agrada ja que demostra que el temps ens posa al nostre lloc a tots. Quan som petits tenim moltíssimes amistats, però passat el temps anem perdent amics, ja que alguns marxen o deixes de parlar amb ells. (SANDRA ROIG)


C:\Users\Laura\Desktop\IMG-20150111-WA0033.jpg

Aquesta vinyeta és de les que mes m'agrada, perquè Susanita s’enfronta a Felipe per defensar a totes les dones, perquè Felipe el que vol dir amb aquesta expressió que diu, es que una dona no es competent,per ser presidenta. Susanita al defensar a les dones diu que son molt dolces i tendres, ella quan diu això es posa a cridar i a demostrar amb la seva actitud que de dolces i tendres les dones tenen poc, per això Felipe diu que son difícils d’entendre. (MARTA VIANA)


C:\Users\usuari\Desktop\mafalda1.png

He seleccionat aquesta vinyeta perquè em sembla interesant , graciosa i original. M’agrada la cara que posa la professora , i el que diu el nen. Per a mi és una de les millors escenes de tota la exposició. A més el personatge del Miguelito és el meu preferit. (JOEL BÁGUENA)

No hay comentarios:

Publicar un comentario