domingo, 22 de julio de 2012

El Còdex Calixtí ha aparegut!!
El 13 de juliol del 2011 vam inaugurar el nostre blog amb la notícia de la desaparició del Codex Calixtinus. Era una notícia molt greu per al món cultural del país, però molt interessant per als amants dels llibres.

Fins on es podia arribar a delinquir per la possessió d'un llibre?

Vam fer volar la imaginació, què divertit!
El desenllaç, no obstant, ha estat més prosaic. Ni monjos assassins, ni traficants d'antiguitats, ni bibliòfils embogits.
Un electricista de la catedral, un home trist i gris, ha fet treballar la polícia durant un any.
Què s'amaga darrera d'aquest robatori? Quina sed de venjança o de cobdícia ha mogut el "lladre" a robar el tresor medieval?
Tots els diaris han parlat del cas. El País del dia 12 de juliol va dedicar part de la seva revista dominical a explicar el succés, ho va titolar "Manolo, el del Códice". El "lladre" José Manuel Fernández Castiñeiras, Manoliño de Rego, com li diuen els seus veïns, té una biografia bastant exòtica. Sembla d'una novel·la gallega de costums, millor un "serial".
Aquest és l''article, subtitolat El tesoro del electricista:
http://cultura.elpais.com/cultura/2012/07/14/actualidad/1342302455_101209.html

La polícia, finalment, l'ha recuperat i ja l'ha tornat a la catedral de Santiago de Compostela.
En conclusió, el Còdex no havia acabat a cap mansió en mans d'un ric col·leccionista, estava en un miserable garatge, embolicat amb draps. Al tal Manolo sembla que no li interessava ni el llibre ni el contingut.

Quina llàstima! Era més divertida la nostra versió del robatori.


No hay comentarios:

Publicar un comentario