domingo, 6 de noviembre de 2011

CINE A LA BIBLIOTECA

Comencem una nova activitat a la Biblioteca.
Es tracta de veure cinema, inspirat en obres literàries. Històries i llibres que han seduit les dones i els homes de tots els temps i que, per aquesta raó, han estat portades a la pantalla durant tota la història del cine, convertint-les en més populars encara.
Com que estem a la tardor, l'època en què la humanitat des de temps immemorials ha recordat i honorat els seus morts i avantpassats, hem pensat comentar la pel·lícula DRÀCULA, de Francis Ford Coppola.


Dràcula és un dels personatges literaris més representats al cinema, des del Nosferatu de F. W. Murnau, rodada al 1922, fins al film que veurem.
No cal que esmentem totes les sèries juvenils inspirades en vampirs, que tenen tant d'èxit últimament: Crepúsculo i d'altres.
L'obra que ha inspirat aquests films és una novel·la clàssica de terror, Dràcula, de l'escriptor irlandès Bram Stoker, escrita l'any 1897.


La connexió entre el món dels vius i el de la ultratomba sempre han atret els éssers humans: sentiments de por, de desig de contactar amb les persones estimades, d'atracció pels espais desconeguts, l'esperança de la vida després de la mort i moltes altres raons que portem amb noslatres des de que vam decidir enterrar els nostres morts.

Dimecres 9 de novembre, a les 16 hores, davant de la Biblioteca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario