jueves, 17 de marzo de 2016

4t concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire

Aquest curs els grups de 1r d'ESO han participat al concurs de Dibuix Tintinaire !

Dos dels nostres alumnes han quedat finalistes!!! La Gisela Cano i el Pol González de 1rA!!!


El dia 30 d'abril anirem al lliurament de premis al Caixafòrum.

lunes, 14 de marzo de 2016

Novetat a la biblioteca!

Si coneguessis el teu destí... podries canviar-lo?

 

En el tercer llibre de la nova saga de Maggie Stiefvater, una de les veus més originals de la novel.la nord-americana ... ho podràs descobrir!


Agafa'l en préstec a la biblioteca i sigues el primer de l'institut a saber-ho!


Concurs de murals sobre Francesc Macià 2016


Francesc Macià. El nom del nostre institut, sí, d'acord... però... qui va ser Francesc Macià?


Gràcies a l'èxit de participació i a la bona acollida de la idea en les 5 edicions anteriors, aquest any hi tornem amb el concurs de murals sobre la figura de Francesc Macià, un dels pares fundadors de la nació catalana moderna i que ens honora donant nom al nostre estimat institut!

El concurs té com a objectiu fer conèixer aquesta figura cabdal de la història de la nostra nació entre els nous alumnes que arriben a l'institut.

I vet aquí les obres dels participants rebudes fins al moment:


Com ja va sent costum els premis als guanyadors del concurs seran lliurats durant la festa de Sant Jordi que celebrarem el proper divendres 22 d'abril. Així que... animeu-vos a participar!

miércoles, 9 de marzo de 2016

Xerrada: "Noves violències, nous imaginaris" a 2n d'ESO el 8 de març 2016

Avui, en Pablo de l'entitat "Trama serveis culturals" ha fet una xerrada a l'alumnat de 2n d'ESO amb el títol: "NOVES VIOLÈNCIES, NOUS IMAGINARIS".

Ha canviat la nostra percepció de la violència masclista? I l'art, el cinema i els mitjans de comunicació, han canviat la manera de mostrar-la? Com retratem a les víctimes? I a les persones agressores? Seguim sent una cultura violenta i masclista? Mitjançant els llenguatges de la fotografia, el còmic, el cinema, la televisió i els videojocs, analitzem les lectures i representacions actuals de la violència de gènere, i descobrirem el paper dels imaginaris en el foment d'una societat més igualitària i lliure de violència envers les dones.

Ha estat una xerrada molt interessant, amb moltes projeccions que hem après a mirar amb una nova mirada.


Ara, un vídeo per reflexionar. 

lunes, 7 de marzo de 2016

Què celebrem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones?

Aquest dia es reivindica la lluita de les dones per a millorar les seves condicions socials i laborals.


Segons la historiografia nord-americana, els origens del 8 de març com a festa reivindicativa estan lligats a la ciutat de Nova York. Aquesta ciutat va acollir, entre 1857 i 1909, un seguit de manifestacions de dones vinculades al sector tèxtil que reclamaven millores en la seva situació laboral i la celebració de les primeres vagues de dones treballadores dels Estats Units. Aquest clima polític va propiciar la instauració del Woman’s Day per part de les dones del partit socialista americà. El primer Dia de la Dona va tenir lloc el 28 de febrer de 1909 i es va seguir celebrant, cada darrer diumenge de febrer, fins el 1913. 


Anys més tard, el 1975, les Nacions Unides van declarar com a Any Internacional de la Dona, una efemèride que obria les portes del Decenni de les Nacions Unides per a la Dona (1976-1985), proclamat per l'Assemblea General de l'ONU. El 16 de desembre de 1977, l'Assemblea General de les Nacions Unides va convidar tots els Estats a què proclamessin, d'acord amb les seves tradicions històriques i costums nacionals, un dia de l'any com a Dia de les Nacions Unides pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. La resolució 32/142 demanava els estats que continuéssin ajudant a crear condicions favorables per a l'eliminació de la discriminació de les dones i per a la seva plena participació al procés de desenvolupament social.


El 8 de març és doncs una  data rellevant en la reivindació dels drets de les dones, us convidem en aquest espai a comentar i reflexionar sobre la vostra quotidianitat. 

viernes, 4 de marzo de 2016

A la TV1 es pot veure la sèrie "El ministerio del Tiempo" que fa al·lusions a moments de la història d'Espanya. És una sèrie molt recomanable. En el capítol 11, als "ministèrics" (com es fan dir els protagonistes de la sèrie fora de la sèria) han fet una fabulació sobre el Quixot. Us convidem a veure-la.


Us convidem també a fer una ullada a la pàgina informativa de la sèrie.