sábado, 19 de noviembre de 2011

MAITE CARRANZA, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil

L'escriptora Maite Carranza ha rebut el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil, concedit pel Ministerio de Cultura.



L'obra premiada és Paraules emmetzinades. La novel·la està pensada per a nois i noies a partir de 4t. d'ESO i parla dels abusos sexuals a travès d'un thiller. L'autora planteja el cas d'una noia de 15 anys, tancada durant quatre anys pel seu raptor.
Aquest llibre és al nostra Biblioteca i, a més, és una de les lectures obligatòries de Llengua Catalana de 4t. d'ESO, aquest curs. L'obra ha estat traduïda per la mateixa autora al castellà.


L'autora Maite Carranza ha escrit més de 40 llibres per a infants i joves. Un dels seus últims grans èxits és la trilogia La guerra de les bruixes, que ha estat un boom editorial comparable al fenòmen Harry Potter a molts països.


Us deixem un enllaç a la pàgina oficial de Maite Carranza, on podeu consultar totes les obres publicades per aquesta escriptora i veure algunes entrevistes on parla de la seva literatura.
http://www.maitecarranza.com/

miércoles, 16 de noviembre de 2011

El que és per mi la biblioteca

La nostra companya, la Berta Nosàs, professora de Visual i plàstica, ens ha fet arribar aquest text extret d'un llibre de l'Amy Tan, Contra el destí, que ha aconseguit a la biblioteca de la sala de professorat:

  "Vaig escriure aquesta redacció quan tenia vuit anys, per a un concurs patrocinat per la Comissió Ciutadana en pro de la Biblioteca de Santa Rosa (Califòrnia). De premi vaig rebre un transistor; i la redacció es va publicar al Press Democratde Santa Rosa. Em dic Amy Tan, tinc vuit anys, i faig tercer a la Matanzas School. És una escola nova i tot és molt bonic. M'agrada molt l'escola perquè les moltes coses que hi aprenc sembla que encenguin un llum en la petita cambra del meu cap. Puc veure moltes coses que no havia vist mai. Puc llegir molts llibre interessants tota sola. M'encanta llegir. El meu pare em porta a la biblioteca cada dues setmanes, i me n'enduc cinc o sis llibres cada vegada. Aquests llibres semblen obrir moltes finestres a la meva petita cambra a través de les quals puc veure moltes coses precioses. Sempre tinc ganes d'anar a la biblioteca. Una vegada el meu pare no em va portar a la biblioteca en tot un mes. Em va dir que la biblioteca era tancada perquè l'edifici era massa vell. La vaig trobar a faltar com si fos una bona amiga. Sembla que faci molt de temps des que el pare em va tornar a portar a la biblioteca, abans de Nadal. Ara és en un segon pis, sobre unes botigues. M'agradaria que tinguéssim una biblioteca tan maca com la meva escola. He posat divuit centaus a la caixa i he signat per apuntar-me als Ciutadans en pro de la Biblioteca de Santa Rosa".

domingo, 6 de noviembre de 2011

CINE A LA BIBLIOTECA

Comencem una nova activitat a la Biblioteca.
Es tracta de veure cinema, inspirat en obres literàries. Històries i llibres que han seduit les dones i els homes de tots els temps i que, per aquesta raó, han estat portades a la pantalla durant tota la història del cine, convertint-les en més populars encara.
Com que estem a la tardor, l'època en què la humanitat des de temps immemorials ha recordat i honorat els seus morts i avantpassats, hem pensat comentar la pel·lícula DRÀCULA, de Francis Ford Coppola.


Dràcula és un dels personatges literaris més representats al cinema, des del Nosferatu de F. W. Murnau, rodada al 1922, fins al film que veurem.
No cal que esmentem totes les sèries juvenils inspirades en vampirs, que tenen tant d'èxit últimament: Crepúsculo i d'altres.
L'obra que ha inspirat aquests films és una novel·la clàssica de terror, Dràcula, de l'escriptor irlandès Bram Stoker, escrita l'any 1897.


La connexió entre el món dels vius i el de la ultratomba sempre han atret els éssers humans: sentiments de por, de desig de contactar amb les persones estimades, d'atracció pels espais desconeguts, l'esperança de la vida després de la mort i moltes altres raons que portem amb noslatres des de que vam decidir enterrar els nostres morts.

Dimecres 9 de novembre, a les 16 hores, davant de la Biblioteca.